A Half-Life sorozat 1999-ben látta meg a napvilágot a Valve-nek köszönhetően, azóta több száz dijat tudhat magáénak, köztük természetesen több az év játéka dijat is. Minden idők talán legsikeresebbnek mondható FPS játéka, amely azóta is folyamatosan én köszönhetően a könnyű MOD-olhatóságának illetve a HL sorozat legújabb részeinek. A Half-Life 2 vagyis a Half-Life második részére több mint 5 évet kellet várni de bátran mondhatjuk megérte, hiszen a játék a teljesen új motorjának köszönhetően az előző rész sikereire törté és tovább vitte a HalfLife széria minőségét. A Half-Life 2 után nem a Half-Life 3 következett, hanem a cég úgy döntött epizódokat ad ki a játékhoz Half-Life 2 Episode 1 Half-Life 2 Episode 2 és Half-Life 2 Episode 3 néven majd csak ezután érkezik a legújabb HL rész, ami már a hármas számot fogja viselni. A TOTALHL.HU az ország legaktívabb és Half-Life rajongói oldala, ahol a HL szérián túl a legújabb modifikációkról ingyenesen letölthető játékokról és érdekességekről is olvashatnak a látogatók. A TOTALHL a TotalGaming portálcsoport tagja. Eddigi verziók:
Na hajrá a MiH sorozathoz, én várom, annak is örülök hogy a Sven Co-op
is kap egy cikket. Így belegondolva kiváncsi vagyok hogy hány magyar
Sven játékos lehet. Eddig csak 1-ről tudok, azaz jómagamról :D
én ezt a single player modot ajánlom mindenkinek: research and development
( http://www.moddb.com/mods/research-and-development ) (azért ajánlom hogy nézzétek meg, mert egyrészt a nagyon nagy multiplayer vagy single modokat már mindenki ismeri, játszott vele, de ezt érdemes megnézni mert szerintem sokan nem ismerik, ha mégis, akkor sorry :) )
ki lett ez már rakva már frissiben. amíg távol voltam csak az r&d meg a radiátor volt nagy show. előbbi: http://totalhl.hu/hirek/2009-07-25_research_and_development/ (sztem fölösleges több duma hozzá nem hosszú mod, 64mb, akit nem érdekel úgysem tölti le, tehát nem pazarolnám az időmet) a radiátort meg majd megnézem és arról is írok. egyelőre nem spoilereznék, de lesz egy 2 epizódos coop cikk, ami csak coop modokat tesztel...(hl1 és source külön) a ctf party után meg természetesen coop gémelés
én ezt a single player modot ajánlom mindenkinek: research and development
( http://www.moddb.com/mods/research-and-development ) (azért ajánlom hogy nézzétek meg, mert egyrészt a nagyon nagy multiplayer vagy single modokat már mindenki ismeri, játszott vele, de ezt érdemes megnézni mert szerintem sokan nem ismerik, ha mégis, akkor sorry :) )
Na hajrá a MiH sorozathoz, én várom, annak is örülök hogy a Sven Co-op
is kap egy cikket. Így belegondolva kiváncsi vagyok hogy hány magyar
Sven játékos lehet. Eddig csak 1-ről tudok, azaz jómagamról :D
na emberek, köszi a hozzászólást, örülök hogy vannak aktív fórumosok
én játszottam ezzel az obsidian conflicttel, meg a synergyvel is. tudok róla hogy lehet hl1 source ot játszani vele. sokan mondták hogy sokkal jobb mint a synergy. de mint én hülye naív most jöttem rá hgy egy mod azért kerül steamworksre, mert....a mai steamworks cikkből kiderül. szóval nem biztos hogy ezeknek az igényeknek eleget tudok tenni, mert original hl2-im nincsene, de mindenképpen beiktatok egy sven cikket, meg próbálok keresgetni coop cuccokat.egyenlőre csak most én tartom a frontot mert a szerkeztők nyaralásznak, lassan meg én se leszek, úgyhogy a dolog lehet elhúzódik, de ettől független ide dobáljátok az ötleteket.
Ezt az Obsidian Conflict-et kipróbálom mivel szeretem a Co-op modot. Jómagam Sven Co-op játékos vagyok, ez a mod ami az első ha újratelepítem a Steam-et. Én örülnék ha a Sven Co-op is helyet kapna a teszt sorozatban. Mert ez egyike azon HL1 modoknak amit még manapság is játszanak.
Hát igen, a szerver-telítettség elég komolyan megmutatja, hogy mire is van valójában igény. Persze a teljesség kedvéért lehetne egy felhozatalt csinálni azokból a modokból, melyekbe belerakták a coop modot. Lehet, hogy sokkal több van, mint gondolnánk. Nem kötelező a Half-Life univerzumban játszódnia... sőt!
Ezt az Obsidian Conflict-et kipróbálom mivel szeretem a Co-op modot. Jómagam Sven Co-op játékos vagyok, ez a mod ami az első ha újratelepítem a Steam-et. Én örülnék ha a Sven Co-op is helyet kapna a teszt sorozatban. Mert ez egyike azon HL1 modoknak amit még manapság is játszanak.
beindítottunk egy machinima sorozatot, valamint egy nagy hétvégi teszt sorozatot. tudok találni témát/modot amit tudunk tesztelni, de ha különösebb kívánság van azt inkább teljesítem, mert tudom hogy olvassátok. egy megrendelés érkezett már a aoc és pvk2 összehasonlításra. tehát amit várunk: - olyan modok amelyet ti csináltok (vagy magyar munkájú modok) - nagyobb modok amelyekkel még mindig játszotok és szeretnétek egy tesztet hogy megmozgassa a közösséget - egyéb dolog amit a sasszemem...izé...medveszemem figyelmen kívül hagyna
Üdv!
Magyar modról (leszámítva a saját készülő wolf3d+spear of destiny remake-emet) nem tudok beszámolni, de javaslat szintjén említeném az oldalon nemrégiben megemlített "Obsidian Conflict" modot, mely az általam is nagyra tartott és az utóbbi évtizedben méltatlanul háttérbe szorított Cooperative játékmódra van kihegyezve. Amik miatt nálam előbbrevaló, mint a konkurenciát jelentő Synergy, vagy éppen a HL1-es Svencoop: - A HL2, EP1 és EP2 komplett és lagmentes végigjátszásán túlmenően végigtolható a komplett HL1 sokat (de inkább feleslegesen) vitatott Source verziója is. - Óriási előny a SvenCoop-hoz képest, hogy ebben az esetben oda-vissza járhatóak a pályák, melyre a HL1 esetében bizony jópárszor igény van. (gondoljunk csak a játék első harmadának végén szereplő óriási csőrös vak szörnyekre, amiket a környező pályákon levő kapcsolók aktiválásával lehet csak kilőni. - külön tábla jelzi a következő pályát, így könnyen be tudják várni egymást a játékosok. - a többi Coop modhoz hasonlóan itt is rengeteg saját gyártású pálya és fegyver van. (külön kiemelném a sniper fegyvert, melynek eszeveszetten jó lövéshangja van)
Negatívum: - nem mindig működik visszafelé elsőre a pályaváltás, néha többször is neki kell futni a trigger_levelchange-nek. - A több belépési ponttal rendelkező pályákon néha furcsa helyen "ébred' a játékos ami valahol érthető is, hiszen ha egy adott pályára több egymástól elkülönített helyről lehet belépni, akkor nem csoda, ha ez a cooperative játékmód esetében némi zavart okoz. De ez tényleg csak ritkán fordul elő. - a HL1-ben szereplő ágyúk lövéskor a vízszintesen repülő lövedék helyett függőleges irányú légicsapással szolgálunk az ellenfélnek.
Magyarul nem 100%-os a HL1 Source végigjátszása, de mi rengeteget szórakoztunk és nosztalgiáztunk vele. Mindenképp az a véleményem, hogy a lehetőségekhez képest eredményesen pótolta a Half-Life univerzum egyik hiányát. (Tudom, a Deathmatch-fanok ilyenkor felhördülnek, hogy a Coop nem fér össze a történettel...stb. nekik üzenem, hogy nem kötelező Coopban játszani...)
beindítottunk egy machinima sorozatot, valamint egy nagy hétvégi teszt sorozatot. tudok találni témát/modot amit tudunk tesztelni, de ha különösebb kívánság van azt inkább teljesítem, mert tudom hogy olvassátok. egy megrendelés érkezett már a aoc és pvk2 összehasonlításra. tehát amit várunk: - olyan modok amelyet ti csináltok (vagy magyar munkájú modok) - nagyobb modok amelyekkel még mindig játszotok és szeretnétek egy tesztet hogy megmozgassa a közösséget - egyéb dolog amit a sasszemem...izé...medveszemem figyelmen kívül hagyna
A Steam a világ elsőszámú játék disztribúciós rendszere. Ingyenesen letölthető bárki számára. A rendszeren keresztül több száz játékot vásárolhatsz meg online, vagy letöltheted a legújabb játékok ingyenes próba verzióit. Mindezek mellett a programban lehetőséged van barátokat szerezni chatelni beszélgetni és mindig tudod, hogy barátaid éppen merre és mivel játszanak! Bővebb infók és letöltés a totalsteam.hu oldalon!